Funktionell träning allt mer populärt.....

Det har blivit allt mer populärt och nästan alla gym inrymmer numera en eller flera Pilatesbollar. Övningarna som du kan utföra med en Pilatesboll är många och det är bara fantasin som sätter gränserna för vad du vill träna med en Pilatesboll. Främst är övningar koncentrerade på rygg, mage och balansträning men det finns ingenting som säger att du inte kan träna hela kroppen.


En Pilatesboll är bra om man vill blir mer rörlig, öka sin muskelstyrka, flexibilitet, balans och må allmänt mycket bättre. Många som tränat med Pilatesboll tycker att man också får en mer funktionell styrka, vilket innebär en styrka som du har mer användning för i dina vardagliga sysslor och uppgifter.


Är du trött på vikter och maskiner kan träning med Pilatesboll vara ett bra alternativ där du kan få allsidig träning utan några vikter eller maskiner. Vill man så kan man även blanda vikter och användandet av Pilatesbollar för att kombinera balansträning med andra övningar.


En annan fördel vid träning med Pilatesboll är att du kan vara var som helst och träna. Du behöver inte ha tillgång till några gymlokaler för att träna med en Pilates. Dessutom kostar en Pilates cirka 250 kr.

Armhävningar på pilatesboll

Armhävningar på Pilatesboll
Lägg upp benen på bollen och ha kroppen rakt längs golvet i utgångsposition. Utför sedan en armhävning genom att gå ner med bröstet mot marken och sedan upp igen. Du kan själv justera hur tungt det ska bli genom att ha benen olika långt in på bollen. Desto längre in mot magen du har bollen desto lättare blir det. Utför cirka 10-12 repetitioner, 3 set.

Du tränar bröst, triceps och delvis axlar genom denna övning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0