Träning under graviditeten

Det är bra att träna när du är gravid. Välj en träningsform som passar dig. Det finns några metoder som är lindrigare som till exempel att träna i vatten. Det finns även träningsformer som du bör undvika helt. Ibland kan det också vara bra att undvika träning helt om det är för hårt för kroppen.

När du blir gravid förändras din kropp på väldigt kort tid. Magen blir större och du får mer tyngd att bära på. Det är bra att träna när du är gravid. Om du aldrig har tränat förut kan det vara bra att börja lugnt och öka på efter hand. Träning är ett bra sätt att förbereda kroppen på de påfrestningar en graviditet kan innebära.

Om du tränar under din graviditet bör ditt mål vara att du ska må bra, inte att toppa resultat eller gå ner i vikt. Det viktiga är att du lyssnar på hela din kropp och att du använder ditt sunda förnuft. Ibland kan det vara svårt att tolka kroppens signaler, men om du känner att någonting verkar fel eller om du känner dig osäker bör du fråga en träningsinstruktör eller din barnmorska om råd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0