Rysk träningsmetod med KettlebellsVad är kettlebells?

Det är ett träningsredskap som har använts i över 100 år. Det ser ut som en kanonkula med ett handtag eller ögla i ena änden. Kettlebell träning är funktionell, dynamisk och mycket effektiv. I Ryssland har tyngdlyftarna använt den som ett kompliment till sin träning under alla år och i USA växer träningsformen explosionsartat.

Plus
- Perfekt träningsform om du vill variera din gamla vanliga styrketräning, och därigenom »chocka« kroppen och få bättre resultat.
- Kettlebells är mer krävande konditionsmässigt och mentalt än traditionell styrketräning - och det är ju kul! Ett bra sätt att återfå träningsmotivationen om du börjat känna dig uttråkad på gymmet.
- Du tränar inte bara en muskelgrupp i taget, utan flera samtidigt, precis som andra former av funktionell styrketräning.


Minus

- Seriöst - man vill inte tappa vikten när man kör kettlebells, eftersom den då skulle fara iväg som en kanonkula. Lite läskigt.
- Det är lättare att skada sig om man bli trött, pressar sig själv och får fel teknik, än om man sitter i en trygg styrketräningsmaskin.
- Möjligheterna att träna kettlebells i Sverige är än så länge små. På Sturebadet i Stockholm erbjuds sedan helt nyligen personlig träning med kettlebells - annars är det träning på egen hand som gäller.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0