Höj din....

Att gå ner i vikt är inte lätt om man är otränad. Orsaken är att fettförbränningen går på för låga varv. Genom att få upp fettförbränningen blir viktnedgången enklare.

Metabolism har allt att göra med fettförbränning. Det handlar om nerbrytningen och användningen av näringsämnen i blodet efter matsmältningen. Resultatet är tillväxt av kroppen, färsk energi och slutligen avfall som vi gör oss av med.


Bantning kan störa metabolismen

En slö metabolism hos överviktiga är en av flera orsaker till att bantning sällan ger rätt verkan. Bantningen får bara metabolismen att slöas ner ytterligare.

Du går ner lite i vikt men när du börjar äta igen är din metabolism ytterligare försvagad och du går snabbt upp i vikt. Dessutom har din muskelmassa minskat vilket gör det svårare att få metabolismen frisk igen.


Höj metabolismen och gå ner i vikt

Ett alternativt sätt att arbeta med en övervikt är satsa på att steg för steg höja sin metabolism. Fördelarna med detta är många:

  • En hög metabolism klarar enskilda försyndelser. Om du tar ett par veckors semester och äter gott utan att röra på dig slöar det inte ner din metabolism nämnvärt.
  • Du kan äta mer utan att behöva gå upp i vikt.
  • Det är lättare att äta nyttig mat. Sug efter socker och fett minskar.
  • Du får mer energi till vardagen.
  • Du får ork att röra på dig.

Satsa långsiktigt

När vi förbättrar vår hälsa ska det vara varaktiga och bevaras livet ut. Att ställa om hur man lever tar ofta tid och är svårt. Det är därför ofta bättre att ha ett långt perspektiv.

Att stressa fram en idealvikt lönar sig sällan. Istället bör man arbeta för att bit för bit införa goda vanor som består livet ut.


Motion

Den i särklass mest effektiva och långsiktigt bästa metoden för att höja fettförbränningen är motion. I musklerna förbränns och används massor av energi när du rör på dig.

Desto större musklerna är desto mer energi förbränns. Därför är det enklare för en person med stor muskelmassa att göra sig av med en övervikt.

Det är inte nödvändigt att träna hårt till en början. Vid övervikt kan hård träning i starten rent av vara olämpligt. Istället kan man börja i lugn takt för att ge kroppen möjlighet att i lugn takt ställa om sig till de nya belastningarna.


Styrketräning för långsiktigt bättre fettförbränning

När kroppen har börjat vänja sig vid den lättare motionen är det bra att lägga till lättare styrketräning. Dina muskler växer till sig och därmed förbränner du mer fett. Under träningen förbrukar du dessutom energi.


Fettförbränningen påverkas av hur och när du äter

Äter du massor på en gång slöar det ner fettförbränningen. Det är därför lättare att gå ner i vikt om man äter flera små mål per dag.

Ett stort, två lite större måltiden och två mellanmål är lagom för de flesta.

Vi förbränner maten lättare på morgonen. Det innebär att morgonmålet är det som du ska lägga krutet på. Alla mätningar visar dessutom att den som äter en riklig frukost har mindre problem med övervikt.

Du ska äta som en kejsare på morgonen, en kung till lunchen och en fattig på kvällen.


Vilka livsmedel ska jag välja?

Proteiner från bönor, groddar och andra vegetabilier är alltid bra mat. Fet fisk ger dig både protein och omega-3-fettsyror som underlättar viktnedgången.


Se upp med snabba kolhydrater!!!!


Vill påminna om att allt jag skriver om på den här sidan är uppgifter som jag fått genom min
 SAFE utbildning, eller sånt jag har läst någonstans, mitt mål är att vidarebefodra min kunskap
 på ett enkelt sätt till Er som är intresserade.
Jag tar upp all som har att göra med styrketräning, löpning, en del kampsport, och även mat och kost frågor.
Själv tränar jag på gym och utövar en kampsport som heter shooto,  tränar mellan fyra till sex dagar i veckan. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0