Prata mindre, träna mer...

5 vanliga misstag i gymmet


Tränar man på gym med styrketräning är man där för att använda tiden effektivt och få ut så mycket som möjligt av träningspasset. Genom att titta lite extra på några punkter får du ut mer och kan prestera bättre, men framförallt säkrare.


Använd full rörelselängd

Alltför ofta är det rörelselängden som offras för ökad belastning. I en benspark innebär det att man istället för att gå fullt ut med benen istället slänger upp vikterna halvvägs och sedan låter benen falla fritt tillbaka. Använd full rörelselängd i övningarna och offra vikten för utförandet. När du klarar utföra övningen med full rörelselängd fler gånger ökar du vikten.


För mycket vikt

Anpassa vikten efter din egen förmåga. Det finns ingen som kommer imponeras av en halvtaskig bänkpress som studsar upp från bröstet. För din egen säkerhet och utveckling är det bäst att använda vikt som du kan hantera i övningarna.


Dålig hållning orsakar skador

En bra hållning betyder mycket i styrketräning, inte bara för utförandet och resultaten men i synnerhet att minimera risken för skador. Se till att hållningen är korrekt och använd speglar eller bekanta för att kontrollera.


Träna hela kroppen

Det kan inte sägas en gång för mycket. Träna hela kroppen. Både vardagligt funktions- och prestationsmässigt kommer att ta dig mycket längre genom att träna hela kroppen. Kroppen arbetar som en enhet, när du utför ett lyft är det flertalet muskler som arbetar. Obalans i muskulaturen kan innebära förhöjd skaderisk.


Prata mindre, träna mer

Visst är det socialt att prata med folk på gymmet men det gör också att din träning blir lidande. Försök att koncentrera dig mer på träningen och mindre på prat så kommer du prestera bättre och få bättre resultat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0